Stari prikaz sajta klikom na Desktop verziju u dnu strane. Nemamo prodaju na rate. Isporuka po Srbiji za 24h. Porudžbine van radnog vremena direktno preko sajta ili porukom (sms, whatsup, viber)

Google Pixel 7 Pro Test

25.01.2023. // Proizvođač:

  Google i dalje insistira na tome da proizvodi hardver, što je nekarakteristično za softversku kompaniju i donekle podseća na Microsoftovu tvrdoglavost. S obzirom na to koliko godina Google to radi, mogao bi se očekivati neki opipljiv rezultat, ali Pixel linija ostaje ograničena, zastupljena u ograničenom broju zemalja. Do porasta prodaje Pixel-a 6 je najviše došlo zbog povećanja cena iPhone-a, nedostatka ponuda drugih kompanija. Kupci Pixel uređaja obično vide ove uređaje kao pristupačne vodeće proizvode i nemaju iskustva sa njima. Mali deo kupaca su posvećeni ljubitelji Pixel-a koji biraju ove uređaje zbog kvaliteta fotografije, koja se, međutim, ne razlikuje mnogo od ostalih vodećih modela.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Pixel 7 Pro koristi LPTO matricu, pogledajmo tehničke specifikacije ekrana: 6.7 inča, 1440x3120 piksela (19.5: 9), LTPO AMOLED, 512 ppi, automatska kontrola osvetljenja, AlwaysOn Display, Corning Gorilla Glass Victus+, brzina osvežavanja 120Hz. Nažalost, prilagodljiva podešavanja osvetljenja su takva da osvetljenost uveliko varira, često se prave greške u vrednosti za određene uslove. Ovaj problem se jednostavno rešava: sistem smanjuju osvetljenost, štedi energiju. Ne sviđa mi se to, očigledno ima mnogo prostora za napredak. Podešavanja ekrana izgledaju jednostavno. Postoji AlwaysOn Display režim, takođe je jednostavan. Čipset, performanse, memorija

Ugrađena Li-Ion baterija ima kapacitet od 5000 mAh, na papiru podržava Pover Delivery 3.0. I ovde vidimo potpuno ponavljanje prošle godine, ništa se nije promenilo.

Podrška za Pover Delivery 3.0 u Pixelu postoji samo na papiru, u stvarnosti standard nije podržan ili je implementiran na takav način da je nemoguće prepoznati njegovo postojanje. Za početak, kada je potpuno ispražnjen, Pixel se možda neće puniti iz snažnih punjača (45W ili više). Pokušao sam da napunim uređaj MacBook Pro punjačem (postoji podrška za PD), ali ništa se nije dogodilo. Google reklamira odvojeno punjač od 30W, koji može da napuni uređaj za 50% za 30 minuta. Koristio sam brzo punjenje na 25W, dobio sam 47% za pola sata. Ali vreme kompletnog punjenja je skoro 2 sata, razlog je to što se baterija zagreva.

Opcije komunikacije

Kamere

Pixel 7 Pro, set kamera se zapravo nije promenio, uređaj dobro snima, ali se zapravo ne izdvaja od konkurencije. Veličina piksela od 1.2 mikrona može se nazvati prednošću, koja vam omogućava da postignete veće detalje u večernjem i noćnom snimanju, ali je rezolucija morala da se žrtvuje, ovde je 50 megapiksela. Telefoto kamera ima zum 5x (optički), postoji širokougaona kamera. Prednja kamera je niske rezolucije, ali slike su prilično živahne. Interfejs kamere je poznat, prilično je zgodan. <figure class="wp-block-gallery columns-4 is-cropped no-zoom" style="box-sizing: border-box; border-width: 0px; border-style: solid; border-color: rgb(226, 232, 240); color: rgb(26, 32, 44); font-family: Inter, " open="" sans",="" roboto,="" system-ui,="" -apple-system,="" "segoe="" ui",="" ubuntu,="" cantarell,="" "noto="" sans-serif,="" blinkmacsystemfont,="" "helvetica="" neue",="" arial,="" "apple="" color="" emoji",="" ui="" symbol",="" emoji";="" font-size:="" medium;"="">

 
Cene na sajtu i oglasnim porukama su informativnog karaktera i podložne su dnevnim promenama. Cene su izražene u eurima radi lakšeg snalaženja. Plaćanje se vrši isključivo u dinarima. Objavljene cene su bez pdv-a. Ne garantujemo 100% tačnost objavljenih podataka. Teleko Plus posluje po principu subagenture - poručivanja modela. Postoji mogućnost da nemamo sve oglašene modele na lageru.